Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(för övrigt är alla datorer bärbara för en riktig man)


Sitter i tystnaden och tomrummet efter uppbrottet


Det är så onödigt välstädat
- pojkrummet
inte en enda datakabel
att sucka över
så istället suckar jag för
att de är borta

du är borta

dunkandet från rytmen
av basens toner
har upphört och ersatts
av tystnadens vibrationer

du tog med dig musiken

för att njuta av lugnet
som uppstod
när förkylningen stal min röst
förra helgen du var hemma

jag gläds åt att du fortfarande kallar
mitt hem för ditt

ler åt minnet
av den indignation
du visade
när du gick till bussen
kränkt av det faktum
att jag köpt dig
en dragväska

en riktig man
bär sina egna bördor

var rädd om dig min son

det är en styrka
att visa sina svagheter




Fri vers av carimba
Läst 315 gånger
Publicerad 2005-10-27 19:00



Bookmark and Share


  San
Tycker mycket om den. Log åt bilden jag fick av en ung man med dragväska. Mina småbröder skulle reagerat på samma sätt. Skickar din text till min mamma, som jag vet kommer uppskatta den mycket.
2005-11-03

    ej medlem längre
Riktigt bra, gillar särskilt det kursiverade som höjer hela diken och samspelar suveränt med den övriga texten, stark känsla och jag är verkligen berörd.
2005-11-01

    Mejja
Liten blir stor men bor ändå hos sin mor. I kärlekens hjärterum blir vi alltid kvar.
Du skriver denna text så klokt och tankegivande. Att ge liv och släppa. Att sakna men ändå finnas så nära.
Till en pojke som för sin mamma alltid är just en pojke men som ändå får vara just den lilla man han måste få bli.
2005-10-29

  kath
du skriver så fint till och om din son....dina ord gick rakt in i mig ......tack
2005-10-28
  > Nästa text
< Föregående

carimba