Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enslig är vägen, ge mig rum

 

 

 Jag reser till främmande länder

Och låtsas att jag kommer från dem

Lär mig språket

Accenter och diftonger

Slangord

 

Musiken

Lär känna musiken

 

 

 

Som doftar

 

 

Enslig är vägen

Ge mig rum

 

 

Går till järnvägsstationer

Tittar på tåg som hämtar

Öppnar sina gap så att ut kan strömma människor som redan tappat bort sig

 

 

Tar foton på rälsen

 

Som doftar

 

Snart skall jag hem igen

Hämtas bort

 

Fastspika mina lands gränser i mig

Så att jag känner något...

 

Och medan jag hänger med en stund skall jag låtsas gå till jobb låtsas sova och vakna

Låtsas gå ut och träffa folk

För att det är sånt man gör

 

Jag gör annat också

Sådant som aldrig lämnar spår...

 

 

Enslig är vägen

Ge mig rum

 

Flygplan lämnar alltid spår

Då de en gång lyft kan alla se dem

Förutsatt att himlen är fri

 

Snart är det vinter

Kontot står tomt

 

Jag vaknar går till jobb kommer hem somnar vaknar

Lämnar inga spår

Lämnar aldrig några spår 

Ens i snö...

 

Men drömmarna minns jag

Dem minns jag alltid

 

Accenter och diftonger

Mumlar för mig själv på busshållplatsen

 

 

 

Det fanns en järnväg med doftande räls

 

 

 

 

År ifrån

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Jazz-75
Läst 315 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-01-23 14:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vilken resa
2010-03-30

    ej medlem längre
Det finns en ödslighet i den här texten. Något slags tomhet, en övergivenhet, något som ekar och en känsla av att aldrig riktigt Höra Till. En ensam väg och ett öde betraktat på avstånd, tåg som kommer och går utan att man får vara med som passagerare. Främmande platser som förblir främmande, hur mycket man än lär sig deras accenter, och ett liv som förblir lite "på låtsas". Mycket handlar dikten också om Minnet. Drömmarna finns kvar, även om de befinner sig år ifrån diktjaget, och de doftar...
2010-03-13

  Tera
språket är lockande..
2010-02-02

  AminaKrantz
den va riktigt bra , den fatsnar... man känner igen sig.. man kan inte sluta läsa
2010-01-23

  Poson
Tre ord:

berörd, tänkvärt, igenkännande
2010-01-23

    Melona
den här griper tag i mig
det är väldigt fint, sprött. det bästa jag läst av dig!
måste nog grunna ett slag.
2010-01-23

    ej medlem längre
Fina spårbilder, synliga och osynliga.
Jag tycker verkligen om slutet.
2010-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Jazz-75
Jazz-75