Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla vill slå läger, andra vill lägra medan somliga ber om belägring


Belägringskonst


Ser ut som en mur, ointaglig med sitt
vördnadsbjudande höga värn
ett sånt som kuvar både havets tidlösa
vrede såväl som stormens

din blick

besvärlig på gränsen till svår, onåbar
på din egen altitud

men en sann belägrare kan sina knep
och vet hur ett värn görs värnlöst utan
mer ansträngning

-än en lyckad belägring kräver





Fri vers av Gawain
Läst 392 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-24 00:08



Bookmark and Share


  peter markurth
kanon
2010-01-24

  Ingela Svenson VIP
hrhmm, belägring?
2010-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain