Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inspirerad av papillons senaste sonett - man tackar!




Sonett om obolen


Närhelst man fundrar kring sin egen död
man undrar var man finner sin obol
Säg, fräter den på tungan? Hörs ett vrål
när Charon skall den taga, som ett stöd:

- Betala nu för överfart så röd
ty Hades väntar, ger dig vad du tål
Och Styx är full av satans mången ål
som inte hade vett att ge mig bröd…

- Jag har ju faktiskt ingen sådan slant!
Poetens död konkursen gör total
Du lita kan på denna femme fatal…

- Så ge mig skaldedollar, lilla tant!
Jag vet att skalder har det svårt och armt
Du tröstas snart, på ställe ganska varmt…





Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-24 00:27



Bookmark and Share


  Lady Alassa
fundrar över obol
räcker den till bol??
2010-04-18

    papillon
Hehe - påminner om teckningen av en irriterad Sankte Per i biljettkuren vid pärleporten :"Vadå ingenting ha med sig när man dör???"
2010-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP