Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många "jag-dikter" nu på kort tid, men denna blir den sista på ett tag. Eller så känns det. Detta är en äldre, negativ dikt som skrivits om. © Erik Brickman 2005


Jag älskar dig


Jag älskar dig du undersköna kvinna

dina ögons vrår och vinklar

din näsas uppsluppna vinkel

din mun, med tysta ord till mig



Anklarna som jag kysst med min själ

brösten som vägrar vara tysta mot mig

jag vill kupa mina händer runt dem

smeka in mig i dom och glömma frånvaron



Men jag ska hålla min längtan

i kedjor av blödande granit

i min känslas nakenhet

och inom huden gömma jorden



Där vi går hand i hand

där det finns oändliga stigar

där du är nära, såsom du alltid är

med allt vad det innebär



Det som du vet sägs bara till dig

med den lätta hudens ord

krossande allt tvivel

till bitar som inte kan plockas



Och inte kan lagas

till kärl av trolöshet.




Fri vers av Arowana
Läst 661 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-10-30 10:12



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag säger bara:Ahhhhh så underbart...
2005-11-01

  mysanpysan
denna text är sådär breathtaking..

och hjärtat fylls av värme, vemod
2005-10-30

    ej medlem längre
Glimrande och smärtsamt vackert
2005-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana