Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nej, jag är inte tokig, bara lite brokig...




Hommage till äkta vinter


Åt vintern mången fnyser blott
i hutterfruset sinne
de byter gärna denna lott
mot sommarsol i minne

Men detta år är snön så ren
att tanke god den föder
om än jag stött båd arm och ben
och smärtan i mig glöder

så vill jag dock ha vintern kvar
ja, än i någon månad
i sinnet sen jag minnen spar
ty glädjen är ej lånad

Den spirade ur vita djup
och girigt öga blänkte
om än jag stöp vid isat stup
jag gott om vintern tänkte

Att slippa modd och snöslaskblask
i skor där hål man finne
är kyla värt, så tag en kask -
ger sommarsol i sinne...





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-02-07 01:03



Bookmark and Share


    Hon där borta
fin rytm och bra flyt!
2010-02-12

  Erik L
Jag tänkte dagarna innan jul när den första snön kom, låt nu snön ligga kvar över jul. Och det gjorde den ju...och ligger kvar i mitten av februari och jag börjar väl bli lite trött på snön. Men hellre snö och kyla och blasket (men det lär väl komma). Bra skrivet!
2010-02-12

  sockerspöket
vilket underbart ordrim om vinterns ljuvhet!

tyckte verkligen om denna! Favorit, applåd och bokmärke!
2010-02-11

  erkki
Så skönt man detta vinne
En vinter kall och vit
Så skönt det värmer inne
Kan lindra fåglars slit

Det värmer upp härinne
Det känns som en slags rit
Jag på en liten pinne
Gör klart för talg på bit
2010-02-08

  Carola Zettergren
:):)jisses, musan måste vara i högform denna natt!!!!
2010-02-07

  peter markurth
bra
2010-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP