Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hommage till kreativiteten


Mången prisar natten
så gör även jag
då befrias katten -
får ett annat drag...

Lov och pris må föras
bortom tid och rum
låt ej undret störas
lyssna lär - bli "dum"

Mottag i förundran
Musan hög och stram
lockar drar mot tundran
grenslar varje ram

Icke bör förnekas
diktens sära sal
Fröjdefullt där lekas
göras tvära val

Oavsett ditt redskap
dator, penna, spett
främja lyrisk "vetskap"
nyttja ordets vett...

Klandra ej osmosen
vari Musan finns
vandra över åsen
glöm att något "vinns"

Då kan undret hända
halvmedvetenhet
aningen kan sända
gåtans hemlighet...




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-15 12:14



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Jag menar 'diktens sära sal' - där kan man vistas både arla och särla... ;-)
2010-02-18

  erkki
Jag antar att du menar 'särla sal' i st f 'sära sal'. Jag tycker om huvudbudskapet i dikten: Fantisera, bli"dum" osv framåt natten. Du är också ganska konkret. Det får inte bli något gissel, men heller inte för flummigt. Du har en egen stil och nivå i det avseendet som inte är som min, naturligtvis, men som jag ändå tycker om.
Fin!
2010-02-16

  Carola Zettergren
Sannerligen.. underbart detta!!!:)
2010-02-15

  Monika A Mirsch VIP
du gav mig glädjen för dagen att stöpas om i natten - poetissan i sitt esse - grattis än en gång!
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP