Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte ond, bara fri från alla begrepp som handlar om empati, kärlek och anständighet i största allmänhet


Näckens dotter


Stungen av ett svek föll den odödlige själv
stapplande till stoftet, brölande som en
besegrad tjur i ett spel på just liv och död

och trots att han inte kunde dö
stod han där, fallen på knä inför
sitt eget berättigande, inför henne

sin slutgiltiga dom

Och hon såg ner genom sin tunna lugg
mot sin fallne hjälte, som såg hon genom
ett forsande vatten utan yta, utan färg

han dog inte men dukade under lika fullt

hon vann inte, segrade inte, fann ingen som
helst triumf i det hon gjort men log likafullt





Fri vers av Gawain
Läst 534 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-16 00:44



Bookmark and Share


  Lina Olivia
Jag tycker om den här!
Hoppas han har rest sig ..
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain