Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av filmen Avatar, en rätt skön sak


Avatar


Under en vildvuxen plym av
övervuxna ormbunkars väldiga
bladverk blickade hon upp

inte bländad, men inte helt
seende heller
däremot upprymd av en känsla
så stor att den vägrade hållas
igen från att vrålas rakt ut

inte helt bra

men skönt, och väl värt, för sen
var allting aska blott, en bränd
öken flyktig som en värdelös gas

det där ögonblicket tog hon
sen med sig, ut ur livet, ur tiden
och in i något annat

mer vet man inte, för dit men
inte längre nådde tekniken





Fri vers av Gawain
Läst 237 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-02-17 00:14



Bookmark and Share


  peter markurth
bra tips se grotesqe samt pandorum
2010-02-17

  poetlinan
Jag gillade filmen, och jag tycker verkligen om denna dikten. Fint skrivet, det fångar en!
2010-02-17

  kråkan VIP
tänker inte läsa detta..har inte sett den än:)
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain