Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

måste urskulda mig lite så här i OS-tider...
vad ska jag sen skylla på... ;-)




Sonett om vänskap på Poeter.se


Poeter.se ”äger” mången pärla
och mången härlig vän jag hylla vill
Här diktas ifrån arla och till särla
ur skaldebröst det ofta rinner till…

Man börjar med de flesta något tala
emellan tramset för en dialog
Och stundom får man korn på vingsnabb svala
man samman flyger, jagar Musans håg…

Men nu i OS-tider blir den jakten
en smula hackig, liknar mest en pist
som ingen banat alls, man saknar pakten

och kroppen skakar för att vän man mist…?
Håll ut, min kära vän, ty snart vi svävar
och rollar ystert… Vi – två gamla rävar…





Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 717 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-21 10:11



Bookmark and Share


  Åsa Gustavsson VIP
Vänskap och luft under vingarna...
Väl fångat!
2010-08-23

  Monika A Mirsch VIP
o vad jag älskar dåligt samvete, när det uppträder hos vännen min och framkallar en sonett så vacker som en sång med högt i tak - skall ta den till mitt gemak och tralla på den tills jag blir spak
2010-02-21

  Carola Zettergren
:):) du kan du, mitt i OS och allting!!!
2010-02-21

  Elaine.S VIP
Läser och ler när din sonett jag ser.
En pärla fin är texten din:))
2010-02-21

    ej medlem längre
En ursäkt i tjusig sonettform är nog alltid på sin plats. Även om det inte finns något att be om ursäkt för:)
Gillar speciellt "Och stundom får man korn på vingsnabb svala"
Snyggt som ett felfritt åk!
2010-02-21

  Suzy med punkterna
Tjusigt skrivet.
Rävarna väntar nog bakom kulisserna till OS är över för denna gång;=)
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP