Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dröm jag hade....


hon var som jag fast utan sprickor.


i natt höll jag mitt barn
det jag aldrig haft
hon var som jag
fast utan sprickor


vi stod högst upp i en våning med glastak
jag höll henne
medan hon betraktade några hästar ett hustak bort
hon log mot dem
och de mötte hennes blick
de tog sats och hoppade mot oss
och glastaket sprack


jag och min dotter
bland glassplitter
och hästars hovar


i natt höll jag min dotter
henne jag aldrig haft

och jag grät genom all evig tid
som runnit genom mina fingrar
för hon var
precis som jag































Fri vers (Fri form) av Tove Meyer VIP
Läst 947 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2010-03-08 10:03



Bookmark and Share


  Articlight
i natt höll jag mitt barn
det jag aldrig haft
hon var som jag
fast utan sprickor

Bästa raderna :)
2010-03-16

  Staffan Welroos VIP
jävligt bra skrivet. applåderar frenetiskt!
2010-03-09

  Dan Linder
melankoliskt nakenvacker som en bluestext. Bra jobbat Tove!
2010-03-09

  Lena Renman
Denna dikt slog an i mig rakt in i mitt hjärta med splitter och längtan om vartannat. Sorg och livskraft...Tack för underbara ord
Bokmärker

lena
2010-03-08

  Pah
kan inte förstå hur denna kan gå okommenterad. den här är mer fundamentet av du än någon.inatt höll jag mitt barn. hemska vackra tanke.
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP