Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den nyttiga känslan av total uppgivenhet, utan att den behöver betyda något värre,,


Naturbarn


mitt i ett slagregn slog vi läger, mitt på en
öde slätt, mitt i regnet
-vad annat kunde vi göra

försöka komma undan vore löjligt med mil
efter mil av ödemark åt alla håll, det ena
vädersträcket plattare än det andra

Och så öppnade sig himlen på riktigt, som
för att verkligen understryka vad som gällde

så där satt vi, högt skrattande som två förtvivlade
men lyckliga betraktare av vår egen belägnehet i en
svämmande pool istället för skydd

avklädda i väta inpå vår allra minsta litenhet
inför en värld så mycket större än oss, vårt
ynkliga tält och vår pinsamt naiva inställning
till den natur vi så fullkomligt förlorat kontakten
med

tills nu





Fri vers av Gawain VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-14 01:01



Bookmark and Share


  kråkan VIP
varit där..faktiskt en fantastisk upplevelse..mitt i elände:) bra fångat! tack..
2010-03-15

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Så snyggt
2010-03-14

  Carola Zettergren
Precis, snyggt förmedlat!!!
2010-03-14

  Peter Matsa
så bra tecknat i ord "två förtvivlade men lyckliga betraktare av vår egen belägenhet"

ja, vad kan man annars göra?
2010-03-14

  Ingela Svenson VIP
man känner vätan inpå bara skinnet, olycka lycka, vad är vad? En sorts frihetskänsla infinner sig, också
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP