Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en forntida form av nordiskt midsommarfirande,, -kullra i midsommarnatten


Solståndsbesvärjelser


hjulbent, brunstig

berusad av fågelsång for hon åstad
mot ängen bakom dungen, till stenen
med skuggan

den pekade rakt mot gläntan, alltså
var tiden inne, den var mogen

Soluret hade aldrig fel, inte en gång
på tusen år
-det var så långt hennes minne sträckte
sig tillbaka i tiden innan den helt slukades
av sitt eget obskyra dunkel


på huk satt hon, naken, helt rödbrusig
av helig förväntan

så kom han,
och tillsammans kom de, gång
efter annan tills midnatten målade
himlavalvet i den djupaste rodnad





Fri vers av Gawain VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-16 14:08



Bookmark and Share


  Lina Olivia
du är härlig. jag ler i mjugg.
2010-03-16

  Peter Matsa
det var tider det!

(det är bara du som kan hitta på sånt' här
"hjulbent, brunstig, berusad av fågelsång for hon åstad"
:D)
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP