Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
festen slutade i tragedi,,


Munken, mjödet & det heliga ruset


emedan jag slungar honung med ena handen
dricker jag vin med den andra
men snart går det helt över styr då vildhonung
viner i långa trådar över hela gården, vintunnan
tryter för min omåttliga törst och solen dalar

snart är slungan tom, vinfatet går i ebb

någon lättfotad liten dam kliver över tröskeln
då för att viska något hest i mitt öra, det jag
aldrig trodde mig behöva höra

~tomma tunnor släcker ingen törst..

Paniken slog mig som vore den sista spiken
i min döda lekamens sista viloplats, stumt
och hårt, så vederkvickt av skräck satt jag upp

där var verkligen honung över allt, men inget
vin, inget bröd, bara en bidrottnigs död

ingen lättfotad dam syntes till så jag kastade
luggen åt andra hållet och skar i ett upproriskt
snitt av hela mitt skägg med lien som stod intill

det var först då jag såg honom, han såg lika
torr ut som han lät när han sa:

-Hit med lien din enfaldiga slav, det är
läggdax för dig, och skit i honungen, den
har jag ätit upp..






Fri vers av Gawain VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-16 17:33



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ajajaj, så kan det gå, man skall inte leka med maten, då kan det gå en illa!
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP