Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anno 1369, Jerusalem; välkomstbål á la kättarsmak [Ur = förhistorisk stad] En ridderlig tragedi


Oraklet från Ur


oraklet stod redan i högan låga när hon uppgivet
föll på knä inför det rytande bålets ilskna väsande

och flammorna slickade hennes tårar
torra redan innan de så mycket som
hunnit falla ur sina källors grepp


Natten såg på som från distans, där månskäran ny
skar likt en kniv högt i det kyliga blå, prydd av
ett par tusen tyst blinkande stjärnors avmätta ljus

ty vämjelig var stanken som
hög uti natten stod, full av död


Bönen brast som en plågad klagan, ett härjat rop
ur en bottenlös förtvivlan från denna vår krigares
hårt bepansrade inre, en hopplöshetens vilda ord

en besvärjelse full av hat

-och lågorna fläkte sig åt sidorna
som för att skamset visa ånger, som
för att bereda någon okuvlig väg


men ingen kom, ingenting, inte tomhet ens, inget
alls och inga svar





Fri vers av Gawain VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-20 01:39



Bookmark and Share


  Lindalou
Riktigt snyggt skrivet.
2010-03-22

  Peter Matsa
visst är det så, att när man ligger riktigt pyrt till, märker man snart att det inte finns några högre makter som liksom griper in och rättar till allt. det är surt.

ja, applåder för din skickliga prosa - som vanligt :)
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP