Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Istället för en försenad vårdagjämningsdikt


Jag hann ju aldrig skriva
en vårdagjämningsdikt
men täckes ändå driva
en tes om ljus, på sikt...

Visst livas man av kvitter
och porlet från en bäck
förvandlas till ett fnitter
som jagar vintern väck

Men ljuset gör än mera...
ens sinne gör en volt
nu vill man promenera
och lufta vårlig kolt

Nu andas man begärligt
och känner gröna pirr
man glömmer allt besvärligt
och njuter sköna svirr

Och det beror på ljuset
nu flödar energi
man får det ljuva ruset
som ger élan, espri

Det lagras i ens sinne
och mognar fram mot natt
och där - i ljusets minne -
förlöses mången skatt




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-21 03:22



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
MM..sannerligen jättefin den här vårdagjämningsdikten, fast som sagt hos mig faller snön i ofantliga mängder!
2010-03-21

    ej medlem längre
Sakta sakta kommer den - våren! Här i Örebro snöar det dock och det är skit! Jättefin försenad vårdagjämningsdikt!:)
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP