Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var tydligen dags igen - jag har inget att säga till om... ;-)




Bubbelsonett


Det bubblar i mitt blod en rytm honnett
den kräver att få synas än en gång
den sjuder ystert, liknar fågelsång
Petrarca har den kallat för sonett

Den rytmen har en stuns på något sätt
som passar detta fruns i hennes prång
den lockar likt ett praktfullt blomsterfång
och känns i alla delar liksom rätt

Nog händer det att skalden ramlar kull
och undrar vart terzinen nu skall bära
men rytmen hålls förvisso stolt i ära

Om urnan än må tappa allt sitt gull
förbliver skalden trogen allt det sköna
som stundom sonettister vilja löna





Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-22 00:39



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Bubblande vårlikt, jodå! Lysande helt enkelt!
2010-03-22

  Carola Zettergren
Jag här bubblar det så det står härliga till, jisses amanda eller rosa i badet kanske!:)
2010-03-22

  Monika A Mirsch VIP
Hubbelbubbeldubbel - skönt med spritt när natten är så lång och sonettisternas paradmarsch strålar i sällsam sälta - Mera Mera ;)))
2010-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP