Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rabattrosor är vanligen ympade på annan rot


Rosens resa

Ögonblickets krona i rosens lena blomblad -
färden dit från fröet, från ympningens förening
av två med skilda rötter - outslitlig bilden
av kärlekens blygröda längtan.

Än sen att vissning väntar, att resan går för rosen
från risets gröna mödor till mullens mörka hunger!

Just nu är ögonblicket, smekning av alla sinnen -




Fri vers av Florence
Läst 548 gånger
Publicerad 2005-11-05 21:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utsökt uttryckt genom en mycket vacker liknelse, denna text går direkt till mina bokmärken!
2005-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Florence