Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal text om något som var.


min bror har hål i hjärtat.




mamma fäller ögonfransar
lägger på luren stänger alla dörrar
flyr bort

det ekar så tomt i mig
och jag faller i spillror mot köksgolvet

elementen värmer inte mina kalla händer
allt blir bara tankar ord som smärtar och går av

min bror slår sig blodig mot skolgårdsgruset
skriker vassa ord
skär av sina händer
gröper hål
ur mammas hjärta

mamma spiller ögonfransar
stänger allt ute och går sönder

jag står i dörrkarmen
har världen inom mig
jag säger ingenting

jag orkar inte
blöder och går av
det handlar om att hålla ihop sig själv
och alla andra

jag tynar bort svämmar över
blir en pöl av sorg
jag gråter gråter
men känner ingenting


mamma spiller ögonfransar
lämnar oss bakom

min bror har hål i hjärtat
det vet han inte om







Fri vers (Fri form) av Tove Meyer VIP
Läst 872 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2010-04-01 15:10



Bookmark and Share


  Hazar Sultan
Jag minns att jag hade läst denna för länge sedan, och för någon dag sedan kom jag att tänka på den och sökte igenom nästan hela hemsidan för att kunna läsa den igen. Och ja, den är precis lika gåshudsbra som första gången jag läste den.
2011-07-22

  Pah
en gammal favorit som får en att stanna upp och andas konstigt. älskade den då. älskar den nu. tack för återpubliceringen.
2010-05-05

  Hanna Wallén
"jag står i dörrkarmen
har världen inom mig"

Det är så jag vill explodera, igenkänningsfaktorn, det starka bildspråket, allt.

Hela dikten är mycket fin, ärlig och ren.
2010-04-22

  Articlight
Otroligt bra, den berörde mig verkligen.
2010-04-09

  Micael Axelsson
Minns att jag läste och kommenterade den här för länge sedan, och den ger mig fortfarande rysningar in i hjärterummet.
2010-04-03

  Destino
oj fick gåshud, så stark text
2010-04-01

  Матрёшa
åh, jag tycker den här texten e fantastiskt fin!!
2010-04-01

  Paulus Johannes Allaverdi
strålande Tove!
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP