Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid brandplatsen, Backaplan. En känslig och känslosam varsam avstädning skedde av de ting som anhöriga och övriga sörjande hade lagt på platsen under flera veckors tid. (Allt som städades av kördes sedan till upplag för förvaring; ingenting fick slängas)


EN ÖGONBLICKSBILD 11/12 1998 kl. 08.27

(nedtecknat spontant kl.08.45 på Ullevi)

En ensam rullskridskosko,
en vacker dikt till dedikation,
för länge sedan utslocknade marschaller,
foton,
enstaka ljus som ännu brinner,
en teddybjörn,
några få människor som passerar förbi
i det grådaskiga mörkret som håller på att gry.
………………
Nu, snart, påbörjar vi avstädningen.








Fri vers av Nils Sondefors
Läst 1211 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2005-11-07 13:31



Bookmark and Share


  Björn Björkegren/Blue Bear
Mycket gripande!
2015-10-04

  Junia VIP
Jag minns detta! Det förstärktes rejält för mig eftersom jag samma år förlorade mitt femte barn i plötslig spädbarnsdöd.

Jag kände så otroligt mkt med alla anhöriga till de som inte överlevde...

Bra beskrivet...
2009-04-23

  Blåbäret
väl återgivet ögonblick som förmedlas i denna tragedins fotspår...
2008-10-29

  ceicli
En fin, enkel beskrivning av starka känslor!

Jag minns...
(Jobbade sent, kom hem på natten och det var på TV. *ryser*)
2008-02-16

  drakbruden VIP
En vacker bild i all sorg efter en enorm tragedi.
2008-02-16

  Last Word Spoken
Vilken tragedi,
du berör ...
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors