Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget att göra på jobbet sista halvtimman. Då går tankarna... © Erik Brickman 2005


Brottstycken



Brottstycken av dina läppar ligger i minnestrappan,

de kysser väggarna och blir åter kalla.

De söker mina, men kravlar blint till hörnet vid hissen.


Så slår minnet in som en vass växt genom glaset

och grenarnas hågkomst om din värme

sträcker sig och täcker mina tankar, som murgrönan.


Jag välvs in genom din kraft

där dina armar legat tätt mot min kropp

värmt, tyngt, klämt mig så ljuvligt.


Inget i vardagen äger ens skuggan av den andedräkten

andens dräkt

där ditt väsen, din blick bärs i sinnet och gör mig glömsk,

för allt.

Här.




Fri vers av Arowana
Läst 471 gånger
Publicerad 2005-11-07 15:38



Bookmark and Share


    Hygieia
Låt oss ta hissen upp och där gömma oss i varat, några andetag...en tid.
Din innerlighet och rädslan som finns där i hörnet är så äkta, så tydlig.
Här är du så klar, inget ord är överflödigt.
2005-11-09

    ej medlem längre
Underbart vackert!
Arowana-elden är allestädes närvarande, fast mera under ytan
2005-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana