Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trasdockan 1




Skuggoland

 

Du böjde dig för knytnävslag
riktade mot din moder
du tvingade dina ögon att blunda hårt

Djupt nedsövd i skuggoland
följde du ljuset ville du tro
men du klonade istället skräcktiden

Märkte du ens att du blev vuxen
och skapade till någon annan
det som skulle föreställa liv

Ditt barn klämdes fast
i än mörkare fångenskap
hjältemod hon sökte i modersfamn
blev istället en slocknande låga

Hon bad dig vakna
se hennes mardröm
men din blick var gjuten av cement

Du svek ditt eget barn
du som själv varit offer i skuggoland
man undrar "hur du kunde"

Din dotter blev tömd på själslig luft
hon dog i sitt inre
långsamt men brutalt
hon fastnade i en värld
av ännu större ondska
vingarna bröts av
hon skar sig med rakblad
stack nålar i armen som gav själslig ro
när leendet inte orkade låtsas mer

Hans kränkande ord var först gåtor
hon inte förstod
sedan konstant upprepade
lagervis inpackade i sårbar hjärna
tills ingenting vackert fanns kvar

Hans ord vägde tyngre
än alla slag
knytnäven slog i värsta fall
hål på huden så det blödde en stund
men såren i själen frätte upp
allt som en flicka ska äga

Du blundar ännu
sover så djupt
fastän mörkret nästan slukade ert barn
hon bär sina hål i en trasig själ
hon kämpar med mod du aldrig haft

Generationer vädras
efter skuggors kvävning
många har hängts av samma snara

När mönstret bryts faller bitar isär

hon har svurit
att aldrig bli som er




Fri vers av devilsangel
Läst 688 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-04-10 11:45



Bookmark and Share


  Fanny2
Oj vad jag kände igen mig....Du har en riktig talang!!!!
Kram Lillemor
2010-04-21

    Maria Malm
Ett tungt innehåll, välskrivet.
2010-04-13

  Bodil Sandberg
oj jag tror jag slutade andas..en otroligt stark text!!!
2010-04-12

  Junitvillingen
Oerhört staka ord...de borrar sig in under huden, smärtar...ett barns så svåra verklighet som kan följa en genom hela livet, men även skapa styrka...din text rör vid min själ Petravännen.
2010-04-11

  aol
en oerhört tung stark skrift, som tränger djupt in i mitt hjärta, vilken ohygglig smärta som finnes här
en så stark laddad skrift,
2010-04-10

  Michaela Dutius
En oerhört stark dikt om arvets tunga börda-hur den som är offer blir blind för andras lidande.
Berör och river upp-ger nya tankar.
2010-04-10

  peter markurth
stark, så är det...fins inget att säga..minnena syns
2010-04-10

  sulimaa
Du skriver så mina tårar rinner..texten visar på stor insikt och styrka att välja väg...diktjaget har så tydligt valt att bryta sociala mönster ...det tyder på stor beslutsamhet och styrka mitt i det svarta...en mycket berörande text!
2010-04-10
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel