Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sitter här och funderar som vanligt på självaste Valborg.. Ja mina konstiga tankar börjar ni väl bli vana vid hi hi.. skriver bara ner vad jag tänker.<br>


En tanke i cosmos

Tänk att det finns något som är så mycket snabbare

än racerbilar, jetplan, raketer och missiler

och tusen gånger snabbare än blixt nedslag

och ögonblicks hastigheter flera gånger om

ja till och med fortare än både ljudet och ljusets

hastigheter med goda marginaler mätt i timtal.

 

Ja! det är TANKEN..

 

Redan när ljuset och ljudet och dom övriga

hastighetsmästarna har kommit en halv meter

så är min tanke redan i ett annat tidevarv

en annan galax, i en annan värld bortom livet

och medvetandet jag kan till och med färdas

så snabbt att jag både kan resa bakåt i

minnet som framåt i sökan, äventyr och drömmar.

 

Jag kan till och med åka till soliga länder på resor

 

bara genom att tänka mig dit

och skulle kunna på en bråkdels

sekund kunna resa tillbaka till mitt hem

bara för att hämta en

kvarglömd tandborste.

 

Ja världens billigaste och snabbaste resebyrå finns i min hjärna.

 

Medan det här firas en kaffe rast på tjugo minuter

'skulle jag bara genom att blinka kunna ta mig till

galaxers horisonter på yttersta

kanten av universums kolonier bort om tid och rymd

och bara lägga mig att vila på kanten av ett svart hål

och se allt sugas in, för att börja om

eller att komma tillbaka nån stans.

 

Bortom rymdens avlägsna svarta hål i avgrundens ytterkant av alltet.

 

Ja där skulle jag börja att fundera på livet som var

livet som kom att bli

livet jag önskade, och livet som blev, vad som hände

och vilket liv som komma

skall......

 

om det kommer....

 

Vad som kommer att hända?

 

om något kommer att hända.

 

Var, när hur.

 

DET HÄNDER....

 

 




Fri vers av Lasseman VIP
Läst 681 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-30 23:18



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Den tilltalar mig den här dikten, tänk att så snabbt som tanken kunna befinna sig ja, var man vill, närtid, cosmos med okända mål, spännande skrivet
2020-10-22

  Maria T
Min tanke svindlar
ute i cosmos
Nu sitter jag på den
yttersta stjärnan
2010-05-08

  Ritva
Först vad det en tanke tills tanken blev kött(verklig),
minns du väl?

Gillar dina funderingar, sätter lite mer fart på min fantasiknopp.
*Kul*
2010-05-03

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin resa bjuder du på här.
En njutning att bli medresenär
Svindlande stort som litet, som nära och långt borta.
Fin text det här.
2010-05-02

  om en Siri
ooh, jag gillar din tankegång - i våra sinnen kan vi göra allt, allt är möjligt. alltså är tanken den starkaste av krafter.
2010-05-01

    ej medlem längre
Fint skrivet om tankars färder...
2010-05-01

  aol
känner igen mig färdas själv som du, men att få se hur det går till i din fina poesi
gjorde att jag förstog,
2010-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP