Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andlös vind

 

Stundtals bortom rikena
vid en stillsam serenad
hörs sorgens brus
dovt som vindens försök till fäste
mot roten av träd fast stamlöst allena

Blott det mörker kan förföra
skuggan av ett främlings land
som förvilsnat
mött sitt ansikte i fruktans tyrann

Lömskhetssken bländar bärobarn
som genom fantasimålade vyer överlevt
men förkrympts av nattens aldrig slut

En andlös vind
viskar om bristandet
i uttorkade silkesblad
tyst men förutbestämt
kupas kallburen hand runt sagan
tusentals mil ifrån vackert
som dåtidens illusion
betryggande dränkt utav skuldhav

Om tiden inte är för dyr

Berika framtid genom sammanflätat ljus
skänk vingar att flyga fasor förbi

hem

 




Fri vers av devilsangel
Läst 757 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-05-05 11:45



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra!
2010-06-02

  Michaela Dutius
Vemodet och en slags sorg är tydliga i din dikt som har ett lite annorlunda anslag än du vanligen brukar ha - och vinner på det!
2010-05-29

  peter markurth
gillar den, känns
2010-05-07

  Bodil Sandberg
Jag får en klump i bröstet..av"känslan" i det här..den verkligen sååå rena poesikänslan..den som man får när man läser typ karin B -du är en stor skaldinna sanslöst snyggt min vän!!!
2010-05-07

  aol
känslan sliter kött ur fasaden
som under framtonar djupen,
2010-05-06

  Valdemar Anders
WOW!! Du förmedlar en känsla som är kockren. Bra!
2010-05-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett alster som är fint mejslat och frambringar känslan av sagoton i sin vackerhet
2010-05-05

    Elinora
underbart skrivet :)!!!!
2010-05-05

  sulimaa
Åhh du skriver helt underbart ...det blir en magisk känsla att läsa!
2010-05-05
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel