Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Tillägnat min mor)


SOCKERBETSFÄLTSRENSERSKA VÅREN 1950


Betor, sockerbetor
så långt ögat kan se
svetten sipprar fram
ryggslut värker.

Betfält, långt till horisonten
rensa, gallra
ge inte tappt!
gallra; lämna avpassat plantavstånd!

Solen steker
hett det är
ryggen domnar
fält finns kvar.

Att rensa, att gallra
på dessa vida fält
Hjälp, kroppen domnar
betorna tar aldrig slut!

Kväll nalkas
svalka äntligt till slut
Arbete avtar för dagen
Natt befriar; ny gallringsdag på lut…




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 204 gånger
Publicerad 2005-11-11 14:24



Bookmark and Share


  P'u
Du skriver mycket realistiskt och konkret; något tämligen ovanligt här på poeter.se, det är uppskattat från min sida.
Man kan inte ens föreställa sig hur ett sånt hårt liv som plant-arbetare är. Och här sitter vi och klagar på för höga skatter!
2005-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors