Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det bor en liten grabb i mig

det bor en liten grabb i mig

fem år kanske sex och tre månader

han vill jättegärna åka helikopter
luftballong fast fort

han vill ha en egen brandbil också
en stor
den ska han köra själv
(självklart)

på morgnarna slår han upp ögonen
villigt
det är lätt

han vill ha en motorcykel när han blir stor
den ska ha svart skinn och metall som glittrar
i solen
(jag har talat om att det heter krom men det var inte så intressant så det kommer han inte ihåg)

han vill hoppa fallskärm och glidflyga också
och åka till Chokladfabriken och klappa en tiger
i Afrika och
och ..
och ..
och...

han vill bestiga det högsta berget och
ta alla chanser han får
att göra det som är bara roligt

Han tycker att jag är okej
men att ibland kan det bli lite tråkigt
att aldrig få bestämma.

Så jag lät honom bestämma lite
vi hamnade i Afrika

vi har inte sett nåra tigrar än
men imorgon ska vi kanske åka helikopter
och kanske får vi se elefanter




Fri vers av Fransisca Ferlin
Läst 395 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-13 20:03



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Den här talar till den lilla grabben i mig också. Så härlig att läsa. Känns som ett vykort man plötsligt får. Jag tycker om metallen som glittrar fast det heter krom.
2013-01-28

    ej medlem längre
Härligt att du har så fin kontakt med honom! ;-)
2011-02-26

  En strimma av guld
Denna får mitt barnasinne att vakna till igen. Gillar denna dikt.
2010-06-15

    ej medlem längre
Kul perspektiv och hoppfull!
2010-05-14

  Svart Neon
Härlig och lycklig
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Fransisca Ferlin
Fransisca Ferlin