Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://rfsl.se/ om du vill vara med




förrädare

 

solen är äntligen på väg ner

ännu en av alla dessa dagar

som ingen borde skriva om

 

och jag är lika maktlös

som han är otröstlig

lika desperat hoppfull

som han är förtvivlad

 

han är ett skakande nystan

av hoptrasslade nervtrådar

och jag ser i hans ögon

att jag är en förrädare

 

en ynkligt ömklig judas

som förmår hålla av

allt detta han föraktar

 

dessa mörka ögon

som jag inte får möta

dessa skakande händer

som jag inte får hålla

 

denna tunna svältfödda

olyckshändelse till kropp

som ingen får komma nära

 

en sakta briserande bomb

som undan för undan

expanderar utåt mot den

ödeläggande fulländningen

 

bröstet stenhårt lindat

intill bristningsgränsen

sammanpressade revben

sammanpressade läppar

 

vanmakten i

att följa regler

att stilla vänta

att bara låta ske

 

de kan ta precis allting

från midjan och neråt

vad ska jag med det till

 

skräcken i att väga

orken mot tiden

lönen mot mödan

modet mot rädslan

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-14 15:21



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart skrivet. =)
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd