Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


sommar det är sommar

 

det är sommar det är sommar
det är sommar det är sol
det är gröna klippta mattor
det är hopmonterad pool
det är hundar i en park
det är ungdommar som dricker
det är pick och pack och tennisrack
det är getingar som sticker
det är bara bruna bara ben
det är faktor fem mot solens sken
det är dill och sill och fåglars drill

jag inhandlar en engångsgrill


det är sommar det är sommar
det är sommar det är sol
det är myror under filtar
det är flickor som bär kjol
det är män som spelar schack
det är svettdroppar som rinner
det är ditt och datt och huvét matt
det är lönen som försvinner
det är mer och mer och mer och mer
det är allting som du kring dig ser
det är extrapris kom hit/slå till

jag ser men vet ej om jag vill


det är sommar det är sommar
det är sommar det är sol
det är havet det är vinden
det är doft av kaprifol
det är tyskar i affärn
det är svenskar på malorca
det är regn och regn och rusk och regn
det är outhärdlig torka
det är gessle gessle och ledin
det är maskrosor och meskalin
det är allt det där och lite till

refrängen kan du utantill




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-26 16:59



Bookmark and Share


  Saga-Sofia
Ja, det är det!
2010-05-27

  ULJO
Med denna text i ryggraden blir det nog en fin sommar.
2010-05-27

  Cris
Vad härligt att läsa denna. Underbar.. sommar sommar och allt vad som hör til och lite till :)
2010-05-26

  Ingela Svenson VIP
Som en rolig sommarsång! Man nynnar lite när man läser!
2010-05-26

  Tobias Hedlund
melodi -

"det är sommar det är sommar
det är sommar det är sol"

ngt år är för länge
ngt år känns för sent

det blir ändå en fin sommar Daniel :)

*

"det är gröna klippta mattor"
jag antar att du menar snaggade gräsmattor?
2010-05-26

  walborg
Så sprittande härligt att läsa så jag skulle vilja sjunga - kanske blir det en melodi till snart?
2010-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP