Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam gök ropar

Ännu ropar göken
Ännu ropar han
Efter henne
Som inte kommer

Stackars ensamma gök
Så liten och oansenlig
Men med så vacker röst
Jag vet hur det känns

Du kommer få ropa länge till
kanske enda till midsommar
Då kan du plocka
Sju sorters blommor
Och försöka drömma fram henne
Din blivande

Men det kommer inte hjälpa dig
Inget hjälper
Enbart ett oändligt tålamod
Och ett hundrafallt krossat hjärta

Fråga mig
Du lilla gök
För jag vet
Hur det är

Men fortsätt ropa
Fortsätt bara
Så som du gör
Det kommer vara värt allt
I slutenden




Fri vers av Mikaela Stigsdotter Larsson
Läst 309 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-06-10 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikaela Stigsdotter Larsson