Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröttheten

Tröttheten
Den som får oss att tala
Att mala
Utan att lyssna

Tröttheten
Som tystar oss
Som vänder oss inåt
Mot ingentinget

Tröttheten
Som skaver
Liksom de kulmenlösa samlagen
Och den bekanta
Besvikna
Tystnaden efteråt

Tröttheten
Den som förtär
All vilja
Till ansträgning
Till första steget
Till den utsträckta handen

Tröttheten
Som lägger sitt vaddomslag
Kring våra kroppar
Och tankar
Så att vi
Stirrar oseende
På varandra

Tröttheten
Den som förstör
Förgör
Och som får oss
Att inte ens Orka
Ge upp




Fri vers av Mikaela Stigsdotter Larsson
Läst 452 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-30 15:29



Bookmark and Share


  Anna*
Berörande skrivet och den tröttheten känns verkligen! Bra! ♥
2011-09-15

  Johan Bergstjärna VIP
Bra beskriven trötthet, som jag känner igen.
Ja när man inte ens orkar ge upp, då är man trött...
2011-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Mikaela Stigsdotter Larsson