Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grattis på födelsedagen vännen.


Chanel


Omsluten av vallmo och slingrande humle
på den vackraste av sköra ängar
står en gammal stenbrunn

En gång en källa för önskningar
uppstigen från sagans land
som spred glädje och tårar
för alla som rörde vid dess klara vatten

Brunnen har tystnat nu

men en gång varje år, i minnen till tiden som var
så säger sägnen

att om man i brunnens djup
viskar dess namn
kan man fortfarande höra
sagorna eka

om vilda fjärilar, bruna hjortar och om Ester och det blå tornet...

och ikväll viskar jag, till dig vännen:

Vi saknar dig Chanel, kom tillbaka!




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 1148 gånger
Publicerad 2005-11-15 21:51



Bookmark and Share


  Rublev
förtrollande vacker skriven sannsaga!
och av kommentarerna att döma så verkade magin...
hon visade sig på nytt... :)
2005-11-26

  Ord
*ryyser* WOW ! (ruskar på mig)
att "bara" ta fram en sådan dikt , ett tillfälle till ära...djupt imponerande !

Den står helt klart för sig själv , din dikt , väl värd mitt betyg..
men med igenkännandets glädje över Chanels comeback..gnistrar den !

å passar på att be chanel om ursäkt för att ofrågandes ha lånat "Hjortöga" i min "Livräddning" ...kunde inte låta bli...

Tack båda för er närvaro här på poeter !

/ Crister
2005-11-25

  sol
wow. ser den här tillsammans m dina magiska foton!!!
2005-11-19

  swimsus@gmail.com
Det är bara för underbart!! Ja..Chanel, se nu vad ddu ställer till med!!*Kom tillbaka!!* Supervackert skrivet Daneil!!
2005-11-17

    n.
åh nej, så sorgligt. var ska chanel nånstans?? :(
2005-11-16

    ej medlem längre
En jättefin hyllning till nämnda person, passandet text!
2005-11-16

  Maya
Här har du lyckats "måla" en en bildskön tavla, där man kan känna dofterna och föreställa sig brunnen där man önskar hemliga saker=) Mumma /M
2005-11-16

  vega lando
underskön dikt, till någon med ett alldeles speciellt glitter över sig
2005-11-16

  Smultris
Ja, vart är hon?????????

Fint skrivet av dig, pojken...
2005-11-15

  _Mian_
Berättarkonst av bästa sort som kryllar av sköna meningar, att som i brunnen falla uti och på dess botten skulle jag kunna sitta länge och drömma om vilda fjärilar, hjortar och blå torn.
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP