Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från: \"Poesi för vår överlevnad\"


REALITET


Hästarna vrålar
ängen lyser vit
tapeterna på väggen
ljusgrått grå.

Långt till din frihet
fånge i det förgångna
lyssna, lyssna
frihet finns.

Behåll din frihet,
berätta ej.
Lyssna till livet
det liv som kommer att göra dig fri…




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 3529 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2005-11-16 09:42



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Tack Björn!
2008-02-19

  Ms Lovecraft
Mycket, mycket sommarlov-på-landet-känsla. Jag vet inte varför för jag tillbringade inte min fritid i ett rött trähus med vita knutar.
Däremot gillar jag inte riktigt sista raden, som tycks flyta ut lite i tomma intet. Resten av dikten höll en väldigt stram och prydlig profil, och konservativ som jag är, uppskattade jag inte stilbrottet.
Mycket imponerad, dock! Mycket imponerande att bli vald till "redaktionens val". Grattis!!
2006-02-16

  Ord
Tycker mycket om den , både språket och budskapet,
men allra mest att den lämnar plats åt min alldeles egen tolkning!

Tjudrad till historien ,kuvad av verklighetens fångenskap
uppmanas jag att lyssna till mitt inre frihetsrop som ,
ekar över mina innersta ängar..

se där... ble ju nästan en dikt de me =)

Tack för din !

/ Crister
2005-11-16

  Andreas Safer
Bra dikt men tycker inte den är underbar. Hakar upp mig på formen som gör den svårläst, prova att läsa den högt. Exemplevis skulle man ha kunnat skriva:

Hästarna vrålar
ängen lyser vit
tapeterna på väggen
ljusgrått [lyser] grå.

Behåll din frihet,
berätta ej.
Lyssna till livet
det liv som kommer att göra dig fri…
[det liv som gör dig fri]
2005-11-16

  Rasmus Tegebjer
BRa gjort du hittar en inre tråd för den lungt fram och tar oss till en plats dit alla vill för vi alla är ju fångar på ett och ett annat vis..
2005-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors