Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
men hämnden var ljuv,, ... ändå


Swampo, min Drottning


med det enda benet hon hade lagt i kors
fanns inte mycket utrymme för annat än
ren improvisation
-jag är tillbörligt imponerad, mam

emedan hon fåfängt viftar bort mina helt
genuina betygelser kommer spegeln fram
och hon flirtar skamlöst med sig själv

-Ni kallade på mig, mam, specifikt moí

det funkade
Genast slet hon blicken från sig själv att
bemöta mitt billiga tilltal med en våldsam
örfil,
vilken kom att ge en bestående svullnad

~Minsann!

var allt hon sa. pudersvampens irriterande
små sporer satte sig genast i näsan och saken
var klar
mitt arma öde beseglat

men att jag skulle sluta mina dagar som
trött skivling och inte röksvamp gjorde
mig ytterligt bitter
så till den milda grad förgrymmad defacto
att innan hela saken var avgjord hade blod
spillts, sporer kokats i sin egen avsöndring
och en gudinna bragts från tronen

Likafullt var jag snart just en menlös
skivling stationerad i utkanten av ett
mindre träsk strax öster om Oz

vilken skam





Fri vers av Gawain
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-03 22:04



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
hmm något konfunderad blir denna läsare här...
2010-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain