Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
byråkrater har ett eget kokkärl i helvetet där de kokas i sina egna och varandras osunda vätskor [nädå, bara ett utbrott av billig fantasi]


Byrån för Byråkratbegravningar


omge dig med sten du, för all del, gör det
tills du fått stenlunga och ligger där platt på marken
med en hosta som får dig att önska dina fiender tog
skalpen på dig långt innan du hamnade här

klä dig för all del i pansar, här, ta på en
skottsäker väst, den är gjord i kevlar, mycket bättre
än metallen du varit van vid från förr

på med hjälmen för helvete, och knäpp remmen
under hakan
nä inte särskilt rebel, men det får liksom skiten
att sitta kvar om du drattar på ändan, vilket som
bäst lär visa sig vara en tidsfråga

Så, han tog västen och tropikhjälmen på, men inte
för att det skulle göra någon nytta, han hade gått
och blivit en hatad man och då hjälper det inte att
varken stänga in sig
eller barrikadera upp bakom pärmar, papper och ett
par hundra advokater
inte bakom solida väggar av betong armerade med
bly heller, och inte granit som man gjorde förr

för synden straffar sig själv och straffet är alltid bra
mycket värre än allt jävulskap män och/eller kvinnor
hittills lyckats komma på

så, lycka till,
hoppas du dör som den patetiska insekt du är,
ensam med dina ohörda böner om förlåtelse





Fri vers av Gawain VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-09 20:49



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Ren fantasi, eller fiction om man så vill ;)
2010-07-09

  Ingela Svenson VIP
Man får intrycket här asv stt diktsren varit utsatt för någon särskilt elak kronofogde eller liknande? Men åå, det är naturligtvis bara dikt och saga! Rolig läsningsom ger mig lite dåliga tankar här ändå - vad har jag själv åstadkommit för elände för mina motparter som den mer terrierllika byråkrat jag är?
2010-07-09

  Catharina Edin VIP
Rolig läsning - du har en säregen fantasi -
2010-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP