Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omsluten av ångest, utlämnad åt krafter inte ens bönen rår på [plågad av groteska hallucinationer; bild]


Heligt vansinne


han jämrar sig med sådan passionerad
frenesi att ögonen vitnar och knogarna
spricker i tusen blödande små sprickor

skuggorna ålar sig skruvande som var
de plågade av något, kanske jagade av
vaxljusens oroliga dans
Själv stod han stumt fallen på såriga
knän framför korset med svetten som
en ånga kring skallen

det var månen som kikade in genom
fasetten av blyinfattad glasmosaik

men bönen var allt, laddad av en ångest
som snart skulle arrangera möte antingen
med skaparen själv, eller ve, värre ändå





Fri vers av Gawain
Läst 456 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-10 17:22



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
Språket glöder av detaljrikedom och precision, texten är laddad med mörka och ödesmättade stämningar och inramas av en fängslande gotisk mystik. Snyggt Jobbat!
2010-07-11

  Catharina Edin VIP
Ah, vilken häftig text!
Lite mytisk, sådär -
2010-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain