Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när ingenting hjälper, inte ens att ge upp


Om ensam undergång


Tre nautiska mil senare hade kepsen blåst
av där bland tusen rasande vågor mitt ute
i det mest ödsliga en människa kan möta

lika djupt ner i där som dit bort

skit i kepsen, håll fast i vadhelst som alls
duger att kröka fingrarna runt i hopplöst
hopp om det orimliga

förvisso det sista man slutar tro på, hur illa
det än är, men vad hjälper det när inte ens
gud fader hör din gråt genom stormen

korkade hoppfulla trasiga lilla människa





Fri vers av Gawain VIP
Läst 510 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-07-15 19:56



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Så fantastiskt bra , Chrustjovs valrörelse som presidentkandidat i usa så kan det kännas ...
2012-09-15

  Vortex
Denne metaforiske teksten treffer meg direkte og hardt. Jeg elsker hvordan språket reflekterer det håpløse, men trassige budskapet. Dette er riktig god poesi, rett og slett. I mine øyne. Applaus!
2010-07-20

  Baystream
Så bra, bara läser och njuter av dina ord.

"när ingenting hjälper, inte ens att ge upp" och förklaringen är så !!! bra.
Ditt språk är levande och det griper tag i läsaren, i mig och det är som om dina ord blir en tavla eller film i mitt inre.
Snyggt!

Detta gäller dina två senaste texter också.
2010-07-16

    ej medlem längre
Jag berörs starkt av metaforerna i denna kraftfulla dikt. För kraftfull är den och skriven av en kraftfull person. Inga gudar hjälper i sjönöd, tilliten finns i en själv att rädda det som räddas kan...
2010-07-16

  Ingela Svenson VIP
I en blåsig seglats känns krafterna enorma, och visst är dom det!
2010-07-15

  Catharina Edin VIP
Mycket sorgligt öde. Men mycket väl berättat och återgett.
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP