Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min fiendes fiende är min bästa vän [nåd]


Hämndens dotter


Kall av regn steg hon in, blödande från
insidan av hjälmen, från midjan rann en
strid ond väta nära nog svart

trasig av inre blödningar log hon trots
allt, släpandes svärdet mot golvets kalla
sten knappt förmögen att längre bära
sin egen tyngd

men aldrig blyg, aldrig svag

och där hon släppte hjälmen med dyra
nitar i gul metall mot golvet föll skuggan
mot väggen som ett omen fullt av svek

Ändå bad hon, utan att röra formen på
sönderslagna läppar om den enda form
av ärbarhet man kan få
fiende som hon var, i främmande kloster
bland främmande, förvisso fromma män

-människan djupt där inne bad en bön
genom glansen i sina ögons universellt
mest uppgivna glans

en bön som var hörd






Fri vers av Gawain
Läst 447 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-16 00:53



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
det här är bra det ! känslor ska det va !
2010-07-16

  Nina Nightwish
Eller, varför modern? Ser ju helt klart medeltid nu när jag läser.. Var inne i andra tankar med Mc- tjejer, helt förvirrad blev jag nu, hehehe har lixom inte riktigt vaknat än;)
2010-07-16

  Nina Nightwish
Jag får en bild av en modern Jeanne D'arc.. Spännande text
2010-07-16

  Baystream
Jag vill läsa mer!! :) Var fängslad fr första stund, applåd.
2010-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain