Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Styggelser i natten


Dimridå, eller var det Sjörå


men se där, står hon inte där så
säg,
naken sånär som på ett par flera
storlekar för stora gummistövlar
med vatten upp till

... stövlarna

Så kall, så frusen, så skir


Huvudstupa dyk rakt ner i månspegelns
svarta vatten som den önskehjälte man
gärna vill vara innan man slutar vara helt

men,
så dum

slår huvet i stora sten knappa decimetern
under ytan, där månen likgiltigt speglar sig
som ingenting hänt
-och blod får ytan att ändra karaktär

allt
medan hon bara flinar där, frysande
knottrig, vit nästan grå





Fri vers av Gawain
Läst 291 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-17 23:50



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Läckert bildspel!
med gummistövlar och allt
(eller intet)
...
Närvaron ökar med enstaka ord på vissa rader.
Ja,
hon är dum med en ibland,
månen,
om man är dum.
Men
såsom spegel är hon oslagbart skön!
2010-07-20

  Peter Matsa
En frestelse värd att chansa på :). Vacker prosa som vanligt.
2010-07-19

  Lindalou
Verkligen spännande. Dumma karlar får allt passa sig.
2010-07-18

  Baystream
Vilken tavla av ord!
Som det sägs här under "sagolik"

Underbar läsning, som alltid.
2010-07-18

  Gunnar Hilén VIP
helt sagolikt fysisk o trolsk på samma gång...stenen en dm under ytan var väldigt bra...
2010-07-18

  Ingela Svenson VIP
Oj vilken troll-känsla du förmedlade här!
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain