Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår av ljus

Det hade kunnat vara han som rörde vid mig som om
jag var av glas drev mig till vansinne av otålighet

eller han som hänsynslöst smekte mig loss
ur livets förlamning fick mig att känna igen
formade om mig som en lerklump

eller varför inte hon som tog fram sitt hjärta
lade det i mina händer hon drevs till vansinne av att jag
aldrig kom ihåg var jag lagt det

det hade kunnat vara han som alltid flydde närheten
var någon annanstans lärde mig skratta tills magen värkte
tårarna rann
i ensamhet

Men det är
han som skjuter gröna blixtar in i mitt hjärta
väntar tills jag har förklarat
låter sig själv vara stark
med gråten i halsen

det är han
som aldrig ger sig som alltid är på väg dit
där vi är
båda långsamt dansande sammanslingrade
givande tagande mot samma mål

det är han som säger jag tror vi kan älskling
jag väntar på dig

jag tror vi kan
älska
jag tror det kan räcka

det är han
mitt liv
som spår av ljus
i mörkret





Fri vers av Fransisca Ferlin
Läst 479 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-26 15:20



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket mjuk och behaglig ... En underbar dikt!
2011-01-18

  tom boreland
verkligt snyggt
2010-10-19

    ej medlem längre
Mycket fin dikt. Du har en egen ton som ljuder. Jag tycker dikten är ovanlig, i positiv mening. Dikten har en fortskridande rytm, en behagfull rörelse. Det är mer än dikt. Det är lyrik.
2010-10-19

  Göran P Rödholm
Den här är bra och njutbar att läsa därför att den både tar ut svängarna i känslorna och håller lite distans till dem. Fin.
2010-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Fransisca Ferlin
Fransisca Ferlin