Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ariel lördagskåseri 31 juli

 

Jag trycker den fuktiga och nytvättade handduken mot min näsa och drar in. Åh.. vilken doft. Ariel, flytande.

I flera år har vi tvättat med tvättemedel ur stora hinkar, från diverse sunda och minder sunda tvättmedelsleverantörer.

Till slut har det blivit ett virr-varr av försäljare som snirklar sig in mot oss, mig. Jag hustrun ska ju välja tvättmedel och gärna lite sköljmedel och diskmedelstabletter och varför inte lite schampo och flytande tvål när vi ändå är i gång.

Jag blir lipfärdig så fort det ringer någon. Näst sist jag svarade verkade en viss leverantör minst sagt påverkad av något starkt. Jag lade in honom på mobilen, skickade ett mess om att jag tar kontakt och sen svarade jag inte.

Men sen  ♥ r ingde Joakim (eller vad han nu hette) och han sålde en hel hink på ett par sekunder. Han var så mild så hela mitt tvättmedelshjärta smälte direkt och jag bara log (vilket han inte såg) och jag sade Ja, och sen sade jag varför inte, när han erbjöd disktabletter vilka dessutom innehöll sköljglasn. Sköljglans också! Det var bara för bra. Jag blev helsåld och svarade ja på alla efterföljande frågor vid inspelningen.

Det kom hem en lagom liten hink på sådär 10-15 liter (jag vet inte riktigt), men detta gjorde att jag tyckte ännu mera om Joakim (eller va han nu hette).

Men nu som sagt har vi ny tvättmaskin och har fått en årsförbrukning Ariel med på köpet. (alltså ännu mer på lager så att jag kan säga till de andra tvättmedelsleverantörerna att vi klarar oss ett par år. Hur kommer det sig?? frågar de från Enter, Afrodite (har nog nytt namn) osv osv Hur har det gått till? En del är så envisa att jag blir rent otrevlig tillbaka.

Jag ska inte köpa mer tvättmedel på telefon. Jag ska snällt säga Nej! och sedan önska dem vidare lycka till med försäljning, flickvänner, pojkvänner och blöjbyte. De kan ju inte hjälpa att de måste arbeta som försäljare. Det är jag som har otur och är potentiell köpare som ännu inte anmält mig til Nix.

Ariel doftar gott. (detta är ingen reklam)

 

PS. Men om Joakim (eller vad han nu hette) ringer vet jag inte hur det går.

 




Prosa av Cris
Läst 436 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-31 22:15



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
*ler stort* vilken härlig text!!tänk så bra det skulle gå för alla tvättmedelsleverantörer om do bara hade en Jocke som försäljare*
2010-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Cris
Cris