Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hiroshima




Ett styvnackat folk

skulle knäckas... med ens

från skyn kom förödelsens klot

 

sig gjorde till tolk

för en framflyttad gräns

förvandlade kampen till skrot

 

men skuggan som etsat

sig fast i en vägg

har vittnat sen år -45

 

hur vansinnet hetsat

små herrar med skägg -

och freden fick snart hälsa hem








Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-06 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP