Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dock tackas en viss poet för inspirationen... ;-)




A propos poetisk böjelse som könsdrift



Läste nyss att nån på sajten ansåg
könet kan bestämma vad man gillar
vilset man på sina känslor pillar
undrar om det gäller just min dikthåg...

Ty om könet sådant kan bestämma
leda män till intellektuell
dikt, och kvinnor blott till hjärtesväll
känns poeten/skalden icke hemma...

Tror på sådant dravel ej, poeten
undrar irriterat vart han vill
tycks som hjärnkontoret blivit still
frågan kommer till oss ur den smeten

Nog har skalden vissa dikter skytt
därur kan man likväl icke läsa
generaliseringar som fräsa
nej, av sådant blir man som förbytt

Icke kan en diktform helt "förvisas"
från ett kön till annat - vilket tjafs!
Nej, den tanken vill jag kalla pjafs
Ge mig mångfalds tanke - den må prisas!

 

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-21 19:53



Bookmark and Share


  Nanna X
Bra diktat!
Att flickor presterar intellektuellt bättre än pojkar är numera vedertagen forskning, till den grad att man i Uppsala delar ut mer pengar till de skolor som har överskott på pojkar. Männen kommer säkert igen senare, men att de skulle ha något privilegium på det intellektuella området är ju en helt befängd tanke.
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP