" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Ny tekopp kan du väl skaffa dig!"




Unik temugg



Likasom så löd ett råd jag fick
när muggen i tusende bitar gick
Men denna var faktiskt unik
och icke nån soppa på sprik


I många nyanser grön
i öra och "stryte" skön
skev till sin form och med drickkant tunn
fördes den glatt och med grace till mun


Dessutom hade den värde
affektionalt, av en arbetskamrat
vilken sen drog sina färde
ärvde jag muggen, så skönt ackurat

Muggar från temuggsfabriken
lika varann till förblandning
likna varandra som liken -
testunden gives ej andning...


Men denna, min trasiga temugg
min jobbkamrat hade drejat
Nu hajar du nog detta vetugg -
och bristen på gladsnack och heja(t)


I minnet finns rågad kamratskap
med glöd, men vi ses aldrig mera
Hon är icke död, men min vetskap
är etsad i muggresters lera

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-25 13:34



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Här är de
affektionsvärde
sorgliga rader
fast man blir glader!
2010-08-26

    ej medlem längre
Du sitter väl där nu och försöker att limma ihop muggen;)
Skämt åtsido, jag hoppas att du så småningom hittar en mugg som du kan nöja dig med. Denna är nog svår att överträffa tror jag...
2010-08-25

  Måna N. Berger
En temugg är EN VÄN! Man bara "skaffar" inte sådana. Djupaste sympatier har du från mig!
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP