Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gammal handel blir som ny...




Lagens fälla

Melodi: "Som en härlig gudomskälla"


Som en märklig älskogsfälla
är den lag man stiftat har
haltar fast den stolt vill gälla...
har ock haffat mången karl

som på vissa gator fångat
nattens fjäril med sin håv
Lagens män där ofta gångat
ty att sälja får man lov...

Men att köpa är en fara
den bör karlar aktas för
kärlek köpt kan bli en snara
men för säljarn görs honnör

Nog är lagen ganska märklig
sälja får man ju som sagt
marknaden är ännu verklig
nya offer ned den lagt

Tänk om sådant gällde annat
NK finge lägga ner
Köpman reve hår förbannat
inga kunder mer han ser

Köpa - sälja kräver båda
en viss reciprocitet
Skalden stänger nu den låda
som har viss viskositet...





Fri vers av Caprice! VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-26 01:34



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Texten har taggats 'ironi'... ;-)
2010-08-26

    ej medlem längre
Det man inte får köpa borde inte få säljas heller...så tycker jag! Men säljarna skulle nog bli en stor ekonomisk börda för samhället istället för köparna som kanske får bidra med böter och läggas på inkomstsidan för staten. Och javisst...säljarna är ju horor, manliga som kvinnliga, och ingen tillgång som väljarkår i politiken..
2010-08-26

  Nanna X
Köpandet och säljandet är förnedrande för båda parter, båda förnedrar sig, mer eller mindre frivilligt. Jag har ingen statistik men jag skulle gissa att köparen ofta än säljaren har hygglig ekonomi och inte är ägd eller tungt drogberoende. Så är det ju inte på NK, så jag köper inte riktigt din jämförelse ; ). Men du skriver bra i alla väder!
2010-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP