Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidlösa band i ett tidlöst liv


På kärringkaffe


och så kommer gubbkräket om en stund,
så på med kaffet, för det tycker han om..


-tänker kärringen medan hom smiskar
ihjäl ännu en fluga med flugsmällan

klockan tickar, radion sprakar torrt som bara P1 kan
göra under väderleksrapporten, med dålig mottagning
på landets förmodligen sista ännu levande landsbygd

... fast nån kaka blir det inte, [minlöst fniss]
han glömde ju för all rostig järnspik i världen
stoppa om mig igår kväll, och så blev det inget
kutter framför brasan heller
[suck]

så fram med skorpor men inget smör, bara kaffe utan
varken socker eller grädde,
sånt måste han väl förtjäna på samma sätt som hon,
uppskattning i en fin balans bara två gamla älskande
förstår sig på





Fri vers av Gawain
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-09-01 19:49



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Härligt text i perfekt samklang med bilden! Känner precis känslan som förmedlas.
2010-09-01

  Nina Nightwish
Välskriven underhållande text:)
2010-09-01

  Ingela Svenson VIP
Hihi, det gäller att veta vad man vill, i staden såväl som på landet!
2010-09-01

  PPQ
vilken skildring:)
2010-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain