" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur "Samtal med bortglömda väggar"


Helvetica mansion [sve]



naken kasta hon sig badande i fullmånens ljus
ut från sin dyra kammare från huset på höjden

-rakt ner i grusgången

och tre våningar upp fladdrade gardintyget likt
en stormande vimpel ur de vidöppna fönstren

Hon kände sig levande för första gången sen
första andetaget för exakt tjugo år sen, ve
så full med en kraft hon ännu inte kände mer
än bismaken av från sitt eget blod i mun

för hon sågs inte till nåt mer efter det

Man tog i huset för fakta att kammarjungfrun
måst vart en häxa och flådde henne utanför
stallet samma kväll, varpå middag serverades

en sista måltid innan Helvetica steg naken in,
barfota dansande bland silver och fint porslin





Fri vers av Gawain
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-13 21:42



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
- alltså, bara titeln!
Gillar detta förstås.
2010-09-14

  Ingela Svenson VIP
Kusligt som bara riddaren Gawian kan !
2010-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain