Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Epitaf över Martin Ljung


bort gå de gamle
en efter en

Povel, Brita – och du

världen blir återigen en smula
fattigare


”en fet tvål?”
frågar du i "Ratata" hängandes uppochner
rösten hämtad från nedersta källaren

”en liten gube” önskar egen kupé -
ett av mina första radiominnen av dig

”Märta och Ture”
drunknar i sjön när kärleken tvingar dem
ut i vattnet från varsin strand

”en klen Viking”
där du utförde en perfekt enhandsvolt
med en tegelsten i andra handen

bar omkring på den eftersom Viking
inte orkade kasta bort den

"trapets", volt och tegelsten utom räckhåll nu

(som tur är finns det flesta pärlorna bevarade
i olika skattegömmor, YouTube är en)

stort tack för alla ljuvliga stunder
du skänkte oss!


vila i frid, Martin





Fri vers (Prosapoesi) av Caprice! VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-02 12:41



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Visst var de underbara , läs gärna min senaste "In Memoriam" ,den handlar just om Martin Ljung (skrev den i anslutning till hans död) .
2010-11-02

  Lethra
Vilken tur att youtube finns så även vi 80talister och senare generationer kan njuta :)
2010-10-06

  ULJO
En av våra första stora komiker. Har lagt grunden till det som vi kallar humor i vårt samhälle. En enastående person som kommer att bli saknad av många.
2010-10-04

  Maria Thunholm
Kommer ihàg hans sketcher, var bara ett barn pà sjuttiotalet, men förstod dem senare...

Vila i frid! Mà du skänka lika mycket glädje i paradiset...
2010-10-03

  Måna N. Berger
I tacksamt minne! Många odödliga sketcher lever kvar.
2010-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP