Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vilken vilken vilken...




I valet och kvalet

 

Man undrar kring sin önskan:

ska självkram komma fram

ska aftondröm i lönnskan

få njuta utan skam

 

ska silverfatet glimma

ska skalvröd gryning be

sin skald i midnattstimma

till formulär bege

 

sig, slutligt knappen trycka

och tummen hålla sen

att dikten finner lycka

i ant'login, min vän

 

Om enkelt vore valet

jag vore ej i kval

tänk om jag väljer galet

men tiden krymper, hal...

 

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-17 18:06



Bookmark and Share


  Nanna X
å du är en underbar ordvrängare, gammalt och nytt i skön förening: självkram, lönnskan, skälvröd... "till formulär bege" lät nästan som en vigselakt.

jag har gett dig tips förut! men du har så många bra dikter så jag förstår din vånda.
2010-10-17

  Maria Thunholm
Bra, det är ej lätt att välja emellanàt...

Hmm, ska jag ha en vaniljglass eller... Det är ju sà...
2010-10-17

  Carola Zettergren
:)Svårt att välja slita sitt hår hopplöst kvälja frutration så återstår beslutsångestens obarmärtiga kramp oh min kära poet denna förtvivlade kamp...
2010-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP