Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prioriteringar


kanske kan vi leka
snällt istället

klappa fint
inte hårt

tänka före
inte efter

låta kärleken
vara
det den är

lugna sig först
prata sen

kanske kan vi turas om
att veta bäst

kanske är det så
att snöns skönhet är viktigare
än kylans obehag

vår kärlek
får vara det den är

kanske kan vi lyssna
med hjärtat också.




Fri vers av Fransisca Ferlin
Läst 327 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-21 13:40



Bookmark and Share


  Urban Dafteke
här finns något,
nästan lite uppgivet,
men tappert
vädjande bedjande

som ett-sista-försöks-känsla


´
2010-10-27

  Kristina Wallbing
Mycket bra Fransisca! Första raden slår an tonen - lite av ett barns röst, men även det försiktigt frågande. Och sista strofen! Som diktens tunga lod rakt ned i djupet av hjärtat.
2010-10-23

  Göran P Rödholm
Cool och sublim. Som snöns skönhet. Det är modigt att våga skriva många "kanske" i en dikt.
2010-10-22

    ej medlem längre
Dikten har en avspänd ton som jag uppskattar, samtidigt som den berör något som troligtvis är angeläget för poeten. De avslutande två raderna är mycket bra som avslutning. Sättet att använda "kanske" tyder på utvecklad känsla för diktens inre liv.
2010-10-22

  Niclas Petersson VIP
Oj, så svårt.
Avskalat och vackert.
Riktigt bra skrivet.
Gillar.
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Fransisca Ferlin
Fransisca Ferlin