Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skönjer ingen som helst förändring i hostregionerna, inte än...

måtte jag inte behöva byta penicillinsort - jävla lunginflammation!




Sonett om sjukdomsförlopp - flopp?


Jag äter sen i måndags medicin
kurera ska den nog min stackars lunga
och tystnad är nu anbefalld min tunga
då blir till sist min lunga skär och fin

i askens mörka djup amoxillin
ses dväljas, decimeras när de gunga
i skaldens svalg poeten synes slunga
ett botemedel likt tuberkulin...

- Nej, detta kan i sanning icke stämma!
Du lider icke av tuberkulos
men viss sordin kan märkas på din röst...

- Håll käft! I versbruk är du icke hemma -
men skalden skriver för att finna tröst...
Och duger inte det - tant pis! Adios!



 




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-28 14:38



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
rappt kul!
2010-10-29

  Gunnel Eriksson VIP
Skickligt genomförd sonett.
Krya på dig!
2010-10-28

  Nanna X
tbc är ju en sjukdom med litterära anor, jag tänker på Kameliadamen m fl, men nog så otäck i verkligheten. lunginflammation är heller inte att leka med.

bara du kan göra poesi av penicillin. hoppas det hjälper ditt tillfrisknande!
2010-10-28

  Carola Zettergren
TBC eller lunginflamation, inget vidare nåt av dom, skriv bacillerna ut ur eländet så att du blir frisk någon gång!:)
2010-10-28

  Suzy med punkterna
Krya på dig och tack för bra läsning trots jävelskap
2010-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP